Смартфоните са изключително усложливи устройства, но и вредни - тя влияят върху

...
Смартфоните са изключително усложливи устройства, но и вредни - тя влияят върху
Коментари Харесай

Ето как смартфоните увреждат паметта ни

Смартфоните са извънредно усложливи устройства, само че и нездравословни - тя влияят върху качеството на паметта и човек стартира да запаметява по-зле обстоятелства и краткосрочна информация. За да се избегне това, е належащо да се извършват избрани извършения, поучава терапевтът Олеся Набокова, съобщи БГНЕС.

“Един от отрицателните фактори от въздействието на смарт телефона върху човешкото тяло е загубата наизуст. Правенето на фотоси с телефона, работата благодарение на мобилни устройства, потреблението на навигация и непрестанно четене на вести в интернет основава проблеми със запаметяването. Проучвания са открили, че когато сме уверени в свободния достъп до информация, ние помним обстоятелствата доста по-зле, в сравнение с в обстановки, когато достъпът е стеснен “, изясни тя.

Според данните от проучванията децата, които интензивно употребяват мобилни телефони и смарт телефони, имат по-бавна реакция на светлинни и звукови сигнали, видимо нарастване на броя на грешките при писане и понижаване на индикаторите за успеваемост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР